POST 3 / ETAPA 2 DEL BLOG de TSM: EL RETORN DE L'ESPORT REI?


Doncs ja hi som, finalment l'esport Rei ha tornat... a Alemanya (i properament a Espanya, sembla ser que pels voltants del 12-15 de Juny - amb permís dels jugadors del Sevilla...) poden dir que han sigut els primers en tornar a fer a rodar la pilota sota les circumstàncies actuals amb les que convivim degut al COVID-19. Fet que els converteix en la primera Lliga que retorna a l'activitat i probablement també provocarà que es converteixi en la Lliga més potent d'Europa en el curt termini al tenir la seva economia molt més ben gestionada i quasi sense deutes, amb equips molt ben treballats tàcticament i amb jugadors joves, tècnics i de gran potencial superiors als de la resta de les altres lligues Europees.
Com ens podíem imaginar, les dades de seguiment del primer partit oficial, del primer esport professional que ha tornat a l'activitat, són impressionants:
Molt resumit seria: "As the first of Europe's 'big five' leagues to return after a 66-day hiatus due to the coronavirus pandemic, the league's main domestic broadcast partner Sky achieved an overall 27.2 per cent market share. A combined 3.81 million viewers tuned in to watch Bundesliga content on Sky’s linear TV channels and the Sky Go over-the-top (OTT) platform during the afternoon window".

Dades brutals i impressionants, de cara a recuperar el terreny i diners perduts per aquests 66 dies de parada obligatòria... però em segueixo plantejant el mateix dubte existencial..això serà suficient per a que "l'aficionat" es torni a enganxar?
Vull dir, veure partits de jugadors professionals enmig de grans estadis buits no planteja una sensació força depriment? Si el fet de veure un partit del Barça (per exemple) contra un equip de categories inferiors ja plantejava cert neguit per la quantitat de cadires buides que es veien més el cost d'oportunitat d'obrir un Estadi amb tots els costos que implica sense un retorn econòmic positiu... ara que no se n'emplena cap... quin és l'efecte visual, emocional ¿i econòmic?

Les TV's van començar a pagar milionades per poder retransmetre els partits de futbol per a que tothom tingués accés a veure els seus "herois" ja que els Estadis s'havien quedat petits i era impossible arribar a tothom. Si en el seu moment el que va potenciar el boom del futbol va ser l' interès de l'espectador en veure els jugadors, entrenadors, la xerrada pre partit, l'anàlisi post partit, la prèvia, els resums, les entrevistes, l'ambient previ, l'emoció del partit, les declaracions fora de lloc,... si tot això és perd... voldrà dir que no es necessitaran camps tant grans per jugar, ni tantes persones interessades en veure partits de futbol, per tant menys interès, menys tv, menys diners per fitxar, menys popularitat, menys "estrelles de rock"... i el futbol es convertirà en un esport "normalitzat"... No crec que això arribi a passar, però crec que tampoc costava tant deixar que els jugadors/jugadores tornessin a competir en condicions normals a les habituals: temps suficient per recuperar la forma i evitar lesions, amb possibilitat de tocar-se, entrevistar-se, celebrar gols, camps plens amb públic...tal i com vol fer la NBA o la ACB (la Eurolliga, en canvi a deixat deserta l'edició d'aquest any...)



Probablement tot quedarà en una anècdota i el fet de jugar en camps tancat, sense públic, amb protocols de no tocar-se, ni abraçar-se, ni saludar-se (eeehemmm... no sé que faran als corners i a les barreres de les faltes per a que la suor dels altres companys no els arribi a tocar...) es quedarà en un no res i en breu podrem tornar a anar als estadis i gaudir del espectacles esportius, però tot i així, una veueta interior em continua dient que i ha moltes coses que no encaixen ni són naturals. No crec que donar-se més temps per recuperar la normalitat i garantir la seguretat dels propis jugadors i al mateix temps donar una resposta a l' interès dels aficionats d'una manera adequada i respectuosa hagués sigut gaire difícil.

Tot i que aquí hi teniu la pista...




Gerard Valldeperez Folch - Gestor Esportiu


Comentarios

Entradas populares de este blog

Experiencias de la I JORNADA DE MARKETING DEPORTIVO SOCIALNETSPORT

CONFLICTO DE INTERESES EN EL DEPORTE PROFESIONAL, EL CASO VALERO RIVERA

LA EVOLUCIÓN DEL DEPORTE